Skip to main content

Sådan virker den nye ansigtsgenkendelse i iPhone 8

31
0

En af de største nyheder i den nye iPhone 8 er ansigtsgenkendelses-funktionen kaldet Face ID. Face ID gør det muligt at låse iPhonen op ved brug af ansigtet, og Face ID kan samtidig bruges som identifikation ved betaling i blandt andet App Store, iTunes og iBooks Store.

 

Du kan stadigvæk bruge fingeraftryksgenkendelsen Touch ID, som du kender den fra iPhone 5s, 6 og 7, men der er ifølge Apple en stor sikkerhedsmæssig fordel ved at bruge Face ID. Ifølge Apple er risikoen for, at en fremmed låser din iPhone op ved brug af Face ID kun 1 til 1.000.000, hvorimod den ved brug af Touch ID er 1 til 50.000. Face ID er med andre ord 20 gange mere sikkert end Touch ID, hvis ellers Apple holder, hvad de lover.

 

Teknologien bag Face ID

Face ID virker ved, at et infrarødt kamera projicerer mere end 30.000 infrarøde prikker op på dit ansigt og fremstiller en 3D-model af ansigtet. Det medfører ikke blot en meget høj præcision, men også, at andre ikke kan snyde Face ID-teknologien ved at vise et 2D-billede af dit ansigt. De eneste, der kan snyde teknologien, er enæggede tvillinger, ligesom der kan være udfordringer med børn under 13 år, som endnu ikke har udviklet deres unikke ansigtstræk fuldt ud.

 

Selve ansigtsgenkendelsen foregår direkte på iPhonen (modsat i skyen), og alle data opbevares lokalt i en chip på telefonen. Dine personlige ansigtsdata er med andre ord godt sikret. Som en sidebemærkning kan det nævnes, at de infrarøde prikker ikke kan ses og er uskadelige for øjnene.

 

Tidligere har Google og HP haft problemer med, at deres ansigtsgenkendelsesværktøjer ikke kunne genkende mennesker med mørk hud. Det skete for et HP-webcam i 2009 og senest for Google i 2015, hvor Google Photos’ ansigtsgenkendelse fejlagtigt kategoriserede mørke mennesker som gorillaer. Apple lover, at Face ID virker uanset køn og hudfarve.

 

På med hat og briller

Face ID benytter maskinlæring til at registrere og gemme ændringer i dit ansigtsudseende. Det betyder, at du trygt kan gå til frisøren, tage make-up på, tage briller på, tage hat på og fjerne dit fuldskæg uden at være bekymret for, om du mister adgang til din iPhone.

 

Det betyder samtidig, at Face ID-teknologien også genkender dig, i takt med at du ældes. Teknologien virker i omgivelser med lav belysning, og den virker naturligvis, uanset om du vælger en iPhone 8 med 64 GB eller 256 GB.

Tags

David