Skip to main content

Inspiration til haven

2
0

Selvom danskere ikke bruger al deres fritid udendørs året rundt, så er de begyndt at bruge mere tid i haven og dermed også gøre mere ud af haven og dens mulige rum. Her vil vi give inspiration til at gøre haven mere hjemlig, hyggelig og inviterende at opholde sig i.

Først og fremmest handler det jo om, hvad man bruger og ønsker at bruge sin have til. OG det afhænger jo en del af, hvem man som haveejere er. Er man en stor børnefamilie, er haven en kolonihave, holder man af at dyrke sine egne grøntsager, har man mange dyr i haven eller er haven det helle man lader op i… Mulighederne er mange. Vi går i denne artikel i den retning, som flest danske haveejere går i: Familiehaven med plads til et æbletræ, en række eller to med ærter, en hund eller kat og masser af tid med is, grill og aftener med venner eller bedsteforældre.

Det betyder, at haven ofte er delt op i nogle få nemme spiselige planter, leg og et grill eller hyggehjørne. Inspiration til den spiselige del af haven findes på mange andre blogs og hjemmesider. Den del, der handler om leg skal børnene være med til selv at bestemme. For de flestes vedkommende handler det om en trampolin eller et par fodboldnet. Den del af haven, der samler både børn og voksne og gæster, er den del hvor man sidder ned og ofte også spiser.

Det vil sige, at en stor del af inspirationen her, handler om havemøbler. En gang var havemøbler et plasticbord og 4 til 6 plasticstole. I dag findes der mange typer, stilarter og brugsmuligheder. Haven er nemlig, som nævnt foroven, til en del af hjemmet… til små rum. Du kan både indrette dig med køkken, varme, spisestue eller en lounge. Her skal man tænke som man gør indendørs. Har man børn og skal man kunne spise ved møblerne, så sørg for at de er nemme at rengøre. Handler det mere om hygge og afslapning, måske uden børn, så sørg for at det er komforten og udseende der vægtes højest.

Men udover borde og stole, så tænk også i, hvad der kan være med til at skabe den rette stemning. Det kan fx handle om terassevarmere, blomsterkrukker som matcher møbelstilen, læhegn som også matcher stil- eller farvemæssigt. En anden vigtigt ting, hvis man ønsker at bruge haven mere, er at tænke i praktikaliteter. Srg for at det er så nemt, som muligt, at få brugt de udendørs rum. Hvis det er muligt, så få lagt vand i haven, så man ikke skal ind for at vaske fingre, skylle en tabt gaffel eller hente et glas vand. Sørg for at anskaffe et rullebord eller nogle store bakker. Kan I få varmt vand hen til udekøkkenet, kan man sågar overveje et skab med lidt service udendørs, for så kan man vaske op derude. Men hygge er også vigtigt; tænk i belysning, planter og puder og tæpper… God fornøjelse!

Tags

David