Skip to main content

Det lækre udendørs rum prioriteres i højere grad end tidligere

2
0

Trods det at vi er i Norden,at vejret er meget ustabilt og at vi ikke får meget sollys halvdelen af året, så er der mange danskere, der tilbringer mere tid i deres haver mere end tidligere. En del danskere bruger både mere tid på at indrette, holde og dyrke deres haver end det var tilfældet for bare få år siden. På samme måde er der også mange danskere, der spenderer flere penge på at indrette, holde og dyrke deres haver end tidligere. Og da rigtig mange danskere også bruger mere tid og laver flere ting i deres haver, så bruger de samme mennesker også flere penge på deres haver.

For mange mennesker er deres have blevet et ekstra rum - i hvert fald i sommerhalvåret. Tidligere grillede de flest danskere en del i deres haver i sommerferien, satte et soppebassin eller badebassin ud i de varmeste uger og plukkede lidt bær og æbler. I dag har langt flere en decideret køkkenhave, høns og op til flere aktivitetsredskaber. Rigtig mange har fx trampolin, vildmarksbad eller fodboldmål. På samme vis opholder mange sig også langt mere i haven i andre forbindelser. En del flere danskere har simpelthen indrettet rum i haven, fx et udekøkken.

Alt dette betyder de såkaldte haveinventar, såsom havestole, haveborde og grill har en anden betydning og prioriteres langt højere. Og det er da klart, at når man bruger møblerne mere, er det vigtigere hvordan de ser ud, hvilken kvalitet de er lavet i og hvorvidt de kan tåle at stå ude vinteren over. For mange er det altså efterhånden næsten lige så vigtigt, hvilke møbler de har ude som inde.

Hvis det er dig, der nu sidder og drømmer om eller planlægger dine udendørs rum til den kommende sommer, så giver vi dig gerne nogle råd med på vejen. Tænk over, hvem der skal bruge møblerne - og til hvad. Skal de bruges meget? Er det et problem for jer at flytte på møblerne eller ej? Ligger haven i læ eller ej. Skal der spises ved bordet? Grunden til at vi foreslår, at man overvejer spørgsmål som disse, inden man drøner ud og køber nye havemøbler er… At det betyder noget, hvor tunge møblerne er, hvis de skal kunne flyttes ofte eller af en selv. Det er også vigtigt, om møblerne skal kunne overvintre udenfor. Vægten på møblerne er også vigtig, hvis man bor et sted hvor det stormer ekstra meget… Så på denne måde, kan man sikre sig at købe de rette havemøbler, hvis man lige overvejer hvem der skal bruge møblerne til hvad, hvornår og så videre. Så stil gerne jer selv denne slags spørgsmål, inden pungen ryger op ad lommen...

Tags

David