Skip to main content

Apple fejrer jubilæum med stil

38
0

IPhone X – Apple fejrer jubilæum med stil

Apple er noget nær verdensmestre til at få skabt hype om deres produkter, underordnet om det er deres smartphones, computere eller tablets, der er tale om. Dette var især også tilfældet ved lanceringen af den længe ventede iPhone X, der skal markere 10 års jubilæum for Apples iPhone. Der er løbet meget vand under broen siden den første model kom ud, og Apple har da også formået at levere en stærk smartphone i et stilrent design denne gang. Læs mere om de nye features her.

Glas, glas og mere glas

Apples iPhone X, som også går under navnet iPhone 10, skal være et flagskib for iPhone og markere jubilæet på en stilet og luksuriøs måde. Der er derfor skruet op for glasset på denne model, hvilket glas giver en glat og stilren følelse samtidig med, at det bare ser godt ud. Eneste ulempe med en telefon beklædt i glas er, at man skal sørge for at holde godt fast i den, så den ikke tager en tur på gulvet. Glas går jo som bekendt nemmere i stykker end plastic, men smider man et cover på, så kan man ikke nyde det lækre design. Her må graden af designnydelse vurderes op mod omkostningerne til en reparation af glasset.

OLED-skærm i kantløst design

Skærmen i den nye iPhone X er en af de ting, der har trukket mest hype. Den er radikalt anderledes end tidligere iPhone-modeller, da skærmen går helt til kant, men også fordi home-knappen er blevet fjernet. Fungerer det så i virkeligheden? Svaret er overordnet ja. Den større skærm giver en rigtig god oplevelse. Konkret findes der faktisk ikke en eneste iPhone eller iPad, der kan konkurrere med iPhone X’s pixeltæthed. Dette giver en super god brugeroplevelse, hvor du får et knivskarpt billede med klare farver.

Dog kan man sige, at selvom det er banebrydende for Apple at fjerne den fysiske home-knap, så er der et utal af ældre modeller fra andre producenter, der har taget det skridt for længe siden. Derfor var det måske også på tide, at Apple kom med. Den fysiske knap optager plads, som kunne være bedre givet ud, når der er tale om de helt små devices, som smartphones alligevel stadig er (også selvom nogle modeller bliver større og større og snart minder om små tablets).

Apple lover med den nye iPhone X, at de kan give brugerne en kantløs skærm. Det er da også rigtigt, at skærmen er blevet væsentligt større og kanterne væsentligt minimeret. Dog er der ikke 100% tale om en kantløs skærm, da der i realiteten er et par millimeter på alle sider af skærmen. Kigger vi generelt på mobilmarkedet, så er der dog ikke rigtig nogen producenter, der har formået at lave en komplet kantløs oplevelse endnu. Derfor kan Apple vist sagtens være stolte af deres version.

Eneste minus ved den ændrede skærm er, at de fleste apps endnu ikke er opdaterede til det nye design. Der vil derfor være sorte bjælker i top og bund, indtil de bliver lanceret i en version, som er tilpasset til iPhone X’s format.

Lås din telefon op med dit ansigt

Ja, ansigtsgenkendelsen er ligeledes en af de mest banebrydende ting ved den nye iPhone X, og der har været stort skepsis blandt anmelderne omkring, hvorvidt Apple kunne holde de løfter, de gav, da de viste telefonen frem – specielt i forhold til brugervenlighed. For hvem gider at have problemer med en så essentiel funktion som at låse sin smartphone op. Overordnet set er der dog primært roser at give for Face ID, som ansigtsgenkendelsen kaldes.

Selvom Face ID ikke altid fungerer helt perfekt, og der naturligvis er et problem, hvis du er i et rum uden lys, så er teknologien faktisk rigtig god til at genkende ejermanden – også selvom der bliver lavet om på udseendet, som for eksempel skæg og briller. Det var ellers her, man kunne have sine bekymringer, men dem har Apple gjort til skamme.

Overordnet har Face ID har skabt en god brugeroplevelse, hvor man slet ikke behøver at tænke på at låse sin telefon op – det sker bare. Sikkerheden er derfor i top, men er ikke med til at besværliggøre brugen af telefonen.

Alt i alt kan det derfor siges, at iPhone X giver en ganske god oplevelse, som enhver smartphone entusiast vil sætte pris på. Skal du have fat i en af iPhone X’erne, så skal du til gengæld væbne dig med tålmodighed. Apple har nemlig været noget sløve til at levere telefonerne, hvilket har resulteret i, at der er ventelister til at få fat i den eftertragtede model. Du kan dog skrive dig op, evt. hos flere forskellige forhandlere, hvis du vil have fingrene i en.

Tags

David