Skip to main content

Amerikanerne elsker det, så hvad venter vi på?

51
0

Amerikanerne elsker det, så hvad venter vi på?

Plantronics er i dag kommet ud med et nyt headset: Voyager 6200 UC. Det er det helt nye inden for det, amerikanerne kalder “neckband headset”. Et sæt hovedtelefoner med et lille featurespækket halsbånd, der holder det hele på plads. Og de er vilde med det i USA.

Spørgsmålet er bare, om vi danskere nogensinde hopper med på denne bølge. For indtil videre har det været et stort nej. Men hvis USA gør det, hvorfor gør vi det så ikke?

Neckband headset

Hvad er det, der er så specielt ved disse slags neckband headsets, siden de er så populære i USA? Det er frem for alt fleksibiliteten. Man har dem hængende omkring nakken, så de er altid disponible til enten musik eller til opkald, og hvis man ikke har lyst til at have dem i ørene hele dagen, kan de hænge frit omkring nakken uden at være generende. På den måde bliver de heller ikke væk. Smart ikke?

Derudover er designet mere stilrent og diskret end andre større headset. Så er der nok mange, der vil tænke, om det ikke har en effekt på kvaliteten. Men teknologien er kommet godt efter det og har oppet sig med hensyn til kvaliteten af både lyd og design.

En anden faktor, der er værd at tænke over, når man skal investere i et trådløst headset, er dets batterilevetid. Neckband headsets har et ry for at holde længere end de fleste, hvilket er endnu en god grund til at benytte os af dem. Vi kan bruge dem hele dagen uden at være bekymrede for, at de løber tør for strøm.

Amerikanerne bruger det og er vilde med det, så hvad er den egentlige grund til, at vi danskere ikke har formået at få øjnene op for det? I bund og grund kender vi ikke til denne måde at bruge headset på, man kan næsten sige, at vi har været døve. Derfor er vi heller ikke lige så modtagelige overfor det - endnu.

Derudover har vi ikke fået kastet det i hovedet. Produktet er simpelthen ikke blevet markedsført på samme måde som i USA. Det står ikke på hylderne i butikkerne, og vi hører ikke om det i reklameblokkene. Men med Voyager 6200 fra Plantronics bliver vi forhåbentlig bedre bekendt med denne slags neckband headset, som de bruger i så stor stil i USA.

Hvad lover Plantronics, at det nye Voyager 6200 UC kan? Ikke så lidt endda:

Active Noise Canceling

Voyager 6200 UC er et business-fokuseret Bluetooth in-ear headset lavet til folk, der har brug for fleksibilitet i hverdagen. Med Voyager 6200 UC er det nemlig meninger at kunne høre musik, mens du arbejder, uden at blive forstyrret af andet støj.

Derfor har Plantronics givet headsettet Active Noise Canceling, som skulle lukke alt unødig støj ude, uden at du bliver nødt til at skrue for højt op for musikken. Active Noise Canceling består ren teknisk af indbyggede mikrofoner, som optager støjen, og som herefter udsender et modsvarende signal ind i høretelefonerne.

Ingen frygt for missede opkald

Plantronics lover yderligere, at du med Voyager 6200 UC ikke skal være bange for at misse et opkald, selvom du ikke har headsettet i ørene. De har lagt en funktion i bøjlen, som vibrerer så snart der er nogle der ringer. Dette er ret smart, da ingen har headsettet i ørene konstant, og vi gerne vil høre telefonen ringe. Man tager samtidig hensyn til kollegerne på kontoret, da man kan nøjes med at lade headsettet vibrere og ikke udsætter dem for skingre ringetoner.

Kan bruges overalt

Headsettet kan desuden ifølge produktbeskrivelsen både connecte til PC, tablet og smartphone, og der skulle være HiFi-lyd i solid kvalitet. Du er på den måde altid sikker på at kunne bruge dit headset, uanset om det er på kontoret, når du skal besvare opkald, eller om det er til togturen hjem, når du skal koble af fra dagen med musik i ørene.

Derudover er det forholdsvis diskret og stilrent, og er derfor et headset, man bedre kan bære, fremfor andre større og mere klodsede headset, der eksisterer på markedet. Dette kan også være en grund til, at amerikanerne elsker det. De kan have det på over det hele, og stadig se smarte ud.

Placering af mikrofon

Kvaliteten af mikrofonlyden på dette headset skulle efter sigende være i top. Det er udstyret med hele fire mikrofoner, der sidder nøje placeret på headsettet, så de præcist opfanger det, du siger uden at støve andet med op fra lokalet. Resultatet skulle være samtaler i allerhøjeste kvalitet, og med Plantronics’ ganske imponerende historik udi dette område, tør vi godt stå inde for, at de også denne gang har løst opgaven på allerbedste vis.

Fordelen ved Voyager 6200 er kort sagt fleksibiliteten, det diskrete design, aktiv støjreduktion, og så naturligvis at amerikanerne elsker det.

Kilde: Itreloaded

Tags

David